در حال بارگذاری ...
تا پایان مردادماه 1398 فرصت دارید

فراخوان رویدادهای «اجرایی_ پژوهشی» مجموعه ی تئاتر شهر منتشر شد

فراخوان رویدادهای اجرایی پژوهشی کارگاه نمایشِ مجموعه ی تئاتر شهر برای دعوت از تمامی گروه های اجرایی ، هنرمندان و پژوهشگران در نیمه ی دوم سال ۱۳۹۸ منتشر شد.

به  گزارش واحد ارتباطات، آموزش و پژوهش مجموعه تئاترشهر،  سالن کارگاه نمایش مجموعه ی تئاتر شهر برای تولید رویدادهای پژوهشی و اجراهای نمایشی نیمه ی دوم سال 1398 خود فراخوانی را بر پایه ی قالب های متنوع ارائه ی اثر و همچنین الویت بندی های موضوعی خود منتشر کرد.

در این فراخوان ضمن تاکید بر رویکردهای آموزشی و پژوهشی در حوزه ی تئاتر و همچنین ایجادِ  فضای دانش محور و خلاق در روند تعامل مخاطبان و آثار نمایشی و همچنین ساماندهی درخواست گروه ها، هنرمندان، اساتید و پژوهشگران تئاتر برای اجرا در سالن کارگاه نمایش این مجموعه، از تمامی علاقه مندان دعوت شده است تا با توجه به قالب های معرفی شده و همچنین محورهای پیشنهادی ذکر شده ، درخواست تشریحی – توصیفی خود را بر مبنای تکمیل فرم درخواست حداکثر تا تاریخ 25 مرداد 1398 به آدرس Tehran.citytheater@gmail.com  ارسال کنند .

قالب های ارائه ی ایده و آثار در این فراخوان به این شرح است :

  • جستار: بر این اساس هنرمندان اجراهایی با بهره گیری از فرم خطابه – سخنرانی(Lecture Performance) و ابزارهای تکنولوژیک معطوف به آن همچون پاورپوینت، فیلم ، صوت و اسلاید به صورت نمایشی و در بستری پژوهشی ارایه خواهند داد. در حقیقت مخاطب در این شکل علاوه بر روبرو شدن با یک اجرای صحنه ای اطلاعات تخصصی و کاربردی در حوزه ی موضوعی هر لکچر به دست می آورد.

  • گفتار مختصر : در این قالب رویدادهایی به صورت روزانه طراحی می شود و در دو بخش ظهر تا عصر و عصر تا شب با دعوت از صاحبنظران ، بازیگران ، نویسندگان و کارگردان داخلی و خارجی ( اسکایپ) برای بیان منظرهای خلاقانه و تجربیات هنری خود هریک در بازه زمانی 15 دقیقه با مخاطبان و علاقه مندان روبرو خواهند شد. این قالب ملهم از الگوی موفق و بین المللی Ted Talk است.

  • برگزاری کارگاه آموزشی: در این قالب هنرمندان و مدرسان شاخص در حوزه های موضوعی فراخوان امکانی به دست می آورند تا تجربیات، نظریات و روش های کاربردی خود رابه صورت هدفمند و در قالب کارگاه های یک تا چند روزه در اختیار هنرجویان و علاقه مندان تئاتر قرار دهند. گفتنی است نظریات و روش های روزآمد در الویت قرار خواهند داشت.

  • اجرا : آخرین و مهمترین قالب ارایه اثر در این حوزه،اجرای یک اثر نمایشی حداکثر به مدت 14 شب ( دو هفته) در سالن کارگاه نمایش است . اجراهای مذکور می بایست ایده محور بوده و با حداقل ابزار و ادوات صحنه ای عرضه شوند.

همچنین محورهای موضوعی فصل پاییز و زمستان این رویداد مشتمل بر «تئاتر مستند» ، « اجرا و حضور » ، «تئاتر و استارت آپ ها» و « تئاتر و ظرفیت های بینارشته ای» است که برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به متن اصلی فراخوان مراجعه فرمایید.

  1. تئاتر مستند (مرزها، تکنیک ها، جهان بینی)

تلاش برای ترسیم چارچوب های زیبایی شناسانه ، پدیدارشناسانه و معناشناختی پدیده ای به عنوان تئاتر مستند، هدف اصلی این محور است. تئاتر مستند در روزگار تاثیر متفاوت رسانه های فراگیر عمومی بار دیگر سویه ی آشکارگی حقیقت را بر بستر آپاراتوس تئاتر مورد تاکید قرار داده است. بر این اساس از تمامی گروه ها و علاقه مندان خواسته خواهد شد که با تمرکز بر یکی از چارچوب های فوق الذکر در قالبی پژوهشی به آفرینش اجرا در این زمینه دست زده و یا در قالب های سه گانه ی دیگر پروژه ای را به اجرا درآورند.

  1. اجرا و حضور  (مرزها، تکنیک ها، جهان بینی)

پرداختن به یکی از کلان ترین مفاهیم حوزه ی هنرهای اجرایی از ضروری ترین نیازهای تئاتر امروز ایران است که در غبار برداشت های نادرست و کلی نگری ها مدفون شده است. از این رو در این محور تلاش خواهد شد تا علاوه بر تعریف روشن و شفاف مفهوم اجرا (Performance)، و همچنین حضور(Presence ) در اجرا به خلق نمونه هایی دست یافت تا ادراک مخاطبان و گروه های مرتبط را در این حوزه به صورت یکپارچه ارتقا دهد.

  1. تئاتر و استارت آپ ها (مرزها، تکنیک ها، جهان بینی)

تکنولوژی های نوین تمامی عرصه های زندگی انسان در قرن بیست و یکم را درنوردیده است.هنرهای اجرایی و تئاتر هم از این قاعده مستثنی نیست و هر روز شاهد جلوه های تازه ای از پیوند تکنولوژی با هنر هستیم؛ به ویژه امکاناتی که از طریق بهره گیری از فرصت های تازه ی بوجود آمده در فضای اینترنت می تواند علاوه بر غنای وجوه زیبایی شناسانه ی تئاتر و اجرا، فضایی برای رونق پیدا کردن کسب و کار در این حوزه را نیز فراهم آورد. بر این اساس محور فعلی پذیرای تمامی رویکردهای مطالعاتی و اجرایی در پیوند میان تئاتر و تکنولوژی های تازه است و می کوشد دریچه های تازه ای را برای رونق تئاتر با تکیه بر فرصت های اقتصادی تازه فراهم آورد.

  1. تئاتر و ظرفیت های بینارشته ای(مرزها، تکنیک ها، جهان بینی)

تئاتر هنری چند وجهی و جهانشمول است و در سطوح گوناگونی با حوزه های فکری ، زیبایی شناسانه و بینشی گفت و گو دارد. بر این اساس کند و کاو در حوزه ی ظرفیت های تعاملی تئاتر با دیگر حوزه های هنری ، علوم انسانی ، علوم محض و ... می تواند فرصتی برای خلق آثار نوین و تبیین نظریه های تازه باشد. این همان امری است که در این محور هنرمندان را برای آفرینش و گفت و گو پیرامون آثار اجرایی ترغیب می کنیم.

شایان ذکر است تمامی علاقه مندان می توانند تا تاریخ 25 مرداد 1398 ضمن تکمیل فرم تقاضای حضور و ارسال آن در این فراخوان شرکت کنند و واحد ارتباطات، پژوهش و آموزش مجموعه پس از بررسی و امکان سنجی پیشنهادات ارایه شده ،  نتایج قطعی آثار منتخب را حداکثر تا تاریخ  16 شهریور 1398 اعلام خواهد کرد .

می توانید فرم درخواست و نسخه ی کامل فراخوان را از بخش فایل های ضمیمه (پایین صفحه) دانلود کنید.

برای کسب آخرین اطلاعات و اخبار تئاتر شهر به سایت این مجموعه به آدرس www.teatreshahr.com و کانال تلگرام Tehran_city_theater@ مراجعه کنید.




نظرات کاربران