کوروش سلیمانی:
بازی در نمایشنامه های رادی هم فوق العاده و هم دشوار است

کوروش سلیمانی که این روزها در نمایش «هفت پرده» به نویسندگی اکبر رادی و کارگردانی میکاییل شهرستانی حضور دارد، بازی کردن نقشهای رادی را تجربهای همزمان فوق العاده و دشوار دانست.
کوروش سلیمانی که در نقش مهیار، استاد دانشگاهی که پس از چندین سال به وطن برمیگردد در این نمایش بازی میکند، از تجربه کار کردن با میکاییل شهرستانی گفت: «من سالهاست با میکاییل شهرستانی در کارهای مختلف همکاری داشتهام، وقتی بحث بازی در این کار پیش آمد با وجود آن که خیلی درگیر بودم، اما پذیرفتم. جایگاه میکاییل شهرستانی چه در نقش بازیگر و چه در نقش کارگردان بسیار در جامعه تئاتر ایران قابل اعتناست. او با وجود آن که در کارگردانی هم جایگاه تثبیت شدهای دارد، اما در طی این کار نیز با استقبال از نظرات بازیگران و با همکاری فوق العادهای کار را کارگردانی کرد.»
این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون از علاقهاش به متنهای اکبر رادی گفت و افزود: «همیشه دوست داشتم در مقام بازیگر، یکی از شخصیتهای نمایشنامههای رادی را بازی کنم. البته کار کردن متنهای آن زنده یاد در کنار محاسن زیاد، دشواریهایی هم دارد. اکبر رادی جواهرکاری است که دیالوگها، جواهرهایش هستند. متن بخشی را که در نمایش «هفت پرده» بازی میکنم، بسیار دوست داشتم و دارم و خوشحالم که توانستم در نقش یکی از شخصیتهای اکبر رادی بازی کنم.»
او در گفتوگو با سایت ایران تئاتر با اشاره به ساختار اپیزودیک «هفت پرده» گفت: «این نمایش قطعاتی از هفت نمایشنامه متفاوت رادی است. ما سعی کردیم معنای کاملی از این هفت قطعه به دست بیاوریم و این مسئله قطعاً کار دشواری بود. در نمایش با توجه به قسمتهای انتخاب شده و حتی دخل و تصرف کمی در کلمهها، سعی کردیم برداشت داستانی و معنایی مخاطب را کاملتر کنیم و برای همین بعید است کسی که از قبل با آثار رادی آشنایی نداشته باشد، در ارتباط برقرار کردن با این نمایش دچار مشکل شود. با این حال برای کسانی که رادی را میشناسند و نمایشنامهها را قبلا خواندهاند، این نمایش یک جشن باشکوه است.»
سلیمانی که تجربه کار کردن متنهای مختلف نمایشی را دارد، در ارتباط با عدم تمایل جریان فعلی تئاتر برای کار کردن متون ایرانی و تمایل به آثار غربی گفت: «من اصولا مخالف هیچ نوعی از نمایش نیستم و معتقدم همه جور متن و شیوه اجرایی باید وجود داشته باشند؛ ایرانی، خارجی، کمدی، تراژدی، کودک و غیره. در عین حال که نباید از گونههای مختلف تئاتری غافل شد، تنه اصلی تئاتر ما باید به موضوعات و مسائل اجتماعی خودمان تعلق داشته باشد. تئاتر هنری مردمی است و در قبال جامعه وظیفه دارد. من اصلاً مخالف متنهای خارجی نیستم، با این حال معتقدم این اتفاق باید با دراماتورژی و تحلیلی مناسب و متناسب با جامعه امروز ما صورت بگیرد.»
این بازیگر با اشاره به افرادی چون علیرضا نادری و محمد یعقوبی اضافه کرد: «نیاز جامعه امروز نمایشهایی است که از زندگی مردم بگویند. متنهایی از بطن مردم قطعا مردم را بیشتر جذب خواهد کرد. علیرضا نادری و در مواردی محمد یعقوبی از این دست نمایشنامه نویسان هستند.»
کوروش سلیمانی در ارتباط با خط قرمزهای موجود در فضای هنری امروز هم تاکید کرد: «همه هنرمندان ما خط قرمزها را میشناسند و رعایت میکنند. ممیزی باید آگاهانهتر صورت بگیرد تا جایی برای متنهایی این چنینی بیشتر باز شود. الان مردم ما از تئاتر جدی دور شدهاند و به گونهای دیگر از تئاتر رو آوردهاند. در چند سال اخیر کارهای انتزاعی و بیمعنای زیادی به صحنه رفته و مخصوصاً دانشجوهای تئاتر را گمراه کرده است، طوری که فکر میکنند تئاتر، همین جریان بیحرف و بیمعناست.»
بازیگر نمایش «هفت پرده» در انتها با اشاره به مراحل بازسازی تئاتر شهر، تاکید کرد که سالن چهارسو در دست بازسازی نیست و نمایش «هفت پرده» در این سالن روی صحنه است. او افزود: «تئاتر شهر این روزها درگیر بازسازی است و بسیاری فکر میکنند کاملا تعطیل است. اما گروه ما هر شب در سالن چهارسو روی صحنه میرود و امیدوارم در هیاهو این بازسازی ما قربانی این مسئله نشویم.»
نمایش «هفت پرده» به کارگردانی میکاییل شهرستانی تا اواخر آبان در سالن چهارسو تئاتر شهر به صحنه میرود.
منبع: ایران تئاتر