خوانش «آب مرا قصه کرد» در تئاتر شهر
غفاری: باید دنبال زبانی تازه برای نمایشهای مذهبی باشیم

عباس غفاری کارگردان نمایشنامه خوانی «آب مرا قصه کرد»، اعتقاد دارد در نمایشهای مذهبی باید از حرفهای کلیشه و تکراری پرهیز کرد.
عباس غفاری که محرم امسال کارگردانی نمایشنامه خوانی «آب مرا قصه کرد» را در مجموعه برنامههای شبهای واقعه تئاتر شهر بر عهده دارد، درباره داستان این نمایشنامه گفت: «این متن درباره زمانی است که حضرت ابوالفضل (ع) در کنار رود فرات قرار دارد و خود آب نمینوشد و مشک آب را برای بچهها پر میکند. «آب مرا قصه کرد» این لحظه را گسترش میدهد و به چرایی آن میپردازد.»
مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی با اشاره به اینکه این متن از سه زاویه متفاوت روایت میشود، درباره چگونگی جذب مخاطب به جلسات نمایشنامه خوانی عنوان کرد: «جذابیت نمایشنامه خوانی بیشتر به داستان نمایشنامه و موضوع آن بر میگردد. نوع نگاه نویسنده است که تماشاگر را جذب یک اثر میکند و نقش خوانها تنها موقعیت داستان را برای مخاطب به وجود میآورند.»
این کارگردان، موفقیت آثار مذهبی را بیرون آمدن از کلیشهها دانست و ادامه داد: «برای اجرای آثار دینی و مذهبی باید به دنبال زبانی تازه و کشف قصههای جدید باشیم تا موضوعات را با زبانی امروزی مطرح کنیم. میتوان طوری به قصههای مذهبی و قرآنی پرداخت که استقبال هر چه بیشتر مخاطب را به همراه داشته باشد. مخاطب امروز برای حرفهای تکراری و کلیشهای به سالن تئاتر نخواهد آمد.»
او هنر تئاتر را بسیار قدرتمند معرفی کرد و افزود: «تجربه ثابت کرده است اگر هنرمند در ابتدای خلق یک اثر، اهدف خود را مشخص کند و نگاهی کاسبکارانه به اجرای نمایش نداشته باشد، میتواند اثری ماندگار از خود به جا بگذارد.»
عباس غفاری تاکید کرد: «حساسیت به موضوعات مذهبی بسیار زیاد است، اما هنرمندانی که از سواد و پشتکار کافی برخوردار باشند، میتوانند از راههای مختلفی برای اجرای اثر خود استفاده کنند. این نمایشنامه سال ۸۴ به اجرای عمومی در آمد و موضوع حساسی را روایت کرد، اما توانست موفق عمل کند و با استقبال خوبی روبرو شود.»
«آب مرا قصه کرد» به نویسندگی سید مهرداد ضیایی و کارگردانی عباس غفاری شنبه دهم و یکشنبه یازدهم آبان ساعت ۱۸ در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر نمایشنامهخوانی میشود.
سینا رازانی و نیما رئیسی نقشخوانهای این نمایشنامه هستند.
منبع : ایران تئاتر