در حال بارگذاری ...
...

نشست رسانه‌ای نمایش «تقدیربازان» برگزار شد

سیما تیرانداز: مخاطب امروز به پند و اندرز واکنش منفی نشان می‌دهد

نشست رسانه‌ای نمایش «تقدیربازان» برگزار شد

سیما تیرانداز: مخاطب امروز به پند و اندرز واکنش منفی نشان می‌دهد

سیما تیرانداز در نشست رسانه‌ای نمایش «تقدیربازان» تاکید کرد در این اثر، تصویر کردن پیچیدگی آدم‌ها برایش اهمیت دارد و دنبال پند و اندرز دادن به مخاطبان نیست.

نشست رسانه‌ای نمایش «تقدیر بازان» به‌نویسندگی هاله مشتاقی‌نیا و کارگردانی سیما تیرانداز، یکشنبه 6 اردیبهشت ساعت 11 در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر با حضور نویسنده و کارگردان نمایش و یمین آتشی، فرناز رهنما، نورا هاشمی، بهاره مشیری، روزبه حصاری، بازیگران نمایش برگزار شد.

در ابتدای این نشست، سیما تیرانداز، کارگردان نمایش با اشاره به این‌که نمایش «تقدیر بازان» در شتاب جشنواره فجر پارسال تولید شد، ادامه داد: «با وجود این‌که این نمایش در یک فرصت زمانی محدود تولید شد، اما خوشبختانه یک گروه بسیار خوب از هنرمندان در کنارم جمع شدند.»

او درباره علاقه خود به آثار اجتماعی توضیح داد: «به اجرای نمایش‌هایی با مضمون نقد اجتماعی، علاقه‌مند هستم. این نمایش در چند روایت اپیزودیک، روابط آدم‌ها را به تصویر می‌کشد، اما به تماشاگر پند و آموزش نمی‌دهد، زیرا مخاطب امروزی به پند و اندرز، واکنش منفی دارد.»

تیرانداز عنوان کرد: «در این نمایش، دغدغه پیچیدگی‌های روابط آدم‌ها را دارم و معتقدم تنهایی انسان‌های امروز، نشات گرفته از روابط پیچیده زندگی آنهاست. ما نباید در روابط خود همیشه دنبال مقصر بگردیم و تصمیم‌های غلط خود را به پای تقدیر بگذاریم.»

این کارگردان در ادامه تاکید کرد به عنوان یک کارگردان زن، نگاه جنسیتی به نمایش نداشته است.

هاله مشتاقی‌نیا، نویسنده نمایش «تقدیر بازان» هم درباره این نمایشنامه گفت: «این متن برشی از زندگی شش شخصیت است که در مقاطع مختلف زمانی هستند و داستان زندگی آنان با یکدیگر پیوند می‌خورد.»

این نویسنده درباره انتخاب عنوان «تقدیربازان» اظهار کرد: «انتخاب نام یک نمایشنامه برایم سخت‌تر از نوشتن خود متن است. این نام را کاملاً حسی انتخاب کردم و با توجه به اینکه سیما تیرانداز هم موافق این عنوان بود، نمایش با همین نام به صورت اجرایی درآمد.»

در ادامه، تیرانداز با اشاره به این‌که کارگردانی این اثر بسیار سخت بود، ادامه داد: «در طول اجرای نمایش، تمامی بازیگران روی صحنه حضور دارند و حتی در سکوت هم باید بازی کنند؛ بنابراین به تصویر کشیدن تمامی بازیگران روی صحنه و نشان دادن جریان زندگی در نمایش، کارگردانی را سخت می‌کرد. با این وجود، این نمایش را بسیار دوست دارم، زیرا معتقدم بهترین کارگردانی من تا به امروز محسوب می‌شود.»

او درباره اجرا در تالار چهارسو اظهار کرد: «این نمایش بر اساس نور و موسیقی طراحی شده است و با توجه به این‌که تالار چهارسو در حال حاضر استاندارد‌ترین سالن نمایشی محسوب می‌شود، نمایش «تقدیربازان» را برای این سالن طراحی کردم.»

این کارگردان، طراحی صحنه نمایش را درست و به جا دانست و افزود: «آکسسوار این نمایش بسیار مینیمال انتخاب شد تا ارتباط اشیاء با آدم‌ها را نشان دهد؛ به طور کلی مکان در این اثر اهمیت چندانی ندارد و روابط آدم‌ها پررنگ هستند.»

نورا هاشمی، بازیگر نمایش «تقدیربازان» با بیان این که سیما تیرانداز، بازیگر توانمندی است، اضافه کرد: «برای اجرای نقشم، خود را به کارگردان نمایش سپردم و سعی کردم زمانی‌که کارگردان این نقش را بازی می کند، از بازی او برای در آوردن نقش الگوبرداری کنم.»

یمین آتشی هم با اشاره به این‌که بعد از 9 سال دوری، بار دیگر به روی صحنه تئاتر بازگشته است، افزود: «بازی کردن برای کارگردانی که خودش بازیگر است، کار بسیار سختی است. زمانی‌که هنوز به عنوان بازیگر نمایش انتخاب نشده بودم، متوجه سختی کار نبودم، اما زمانی‌که یک نقش را بر عهده گرفتم، سختی کار را کاملاً لمس کردم.»

فرناز رهنما دیگر بازیگر این نمایش عنوان کرد‌: « پیش از حضور در این اثر نمایشی، تصور می‌کردم باید برای بازی در یک نقش، طراحی داشته باشم، اما تجربه حضور در این نمایش، تمامی تصورات من را متحول کرد. در این نمایش، بیش‌تر نیازمند حس بودم و باید در مرز تکنیک و حس حرکت می‌کردم تا بتوانم نقش خودم را به خوبی در بیاورم.»

بهاره مشیری، دیگر بازیگر این نمایش هم گفت: «تیرانداز تجربه درخشانی در بازیگری دارد و حضورش به عنوان کارگردان در این نمایش اتفاق بسیار خوبی برای بازیگران بود. «تقدیربازان» جهان واقع‌گرایانه‌ای را به مخاطب نشان می‌دهد.»

نمایش «تقدیر بازان» به نویسندگی هاله مشتاقی‌نیا و کارگردانی سیما تیرانداز از هفتم اردیبهشت با اجرای عکاسان، کار خود را در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر آغاز می‌کند. این نمایش هر شب ساعت 20 به اجرا در می‌آید.

منبع: ایران تئاتر