در حال بارگذاری ...

تئاتر شهر دررسانه های امروز / کارگردان نمایش اوسنه گمشده: به مشکلات تئاتر عروسکی توجهی نمی شود

کارگردان نمایش عروسکی "اوسنه گمشده" خواستار توجه جدی، برای برطرف کردن مشکلات این گونه نمایشی شد. سالن کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر این روزها میزبان نمایش "اوسنه گمشده" نوشته طلا معتضدی و به کارگردانی مریم معینی است.
این نمایش سومین کار عروسکی معینی است که پس از "روی ماه، اسم تو را دستی نوشته است" و "خواب دیدم پاره های ماه چون پر می بارد" بر روی صحنه اجرا می شود.
در نمایش اوسنه گمشده، "وحید آقاپور"، "پگاه خور طلب"، "رعنا رئوفی"، "محمد ریوندی"، "مرضیه سر مشقی"، "مونا کیانی فر"، "غزاله مرادیان" و "مجتبی معاف" به عنوان جان دهندگان حضور دارند و طراحی عروسک های این نمایش نیز بر عهده "هادی عرب نرمی" است.
این نمایش عروسکی، داستانی افسانه ای مربوط به پادشاهان، پریان و غول ها است و کلاغی که در شاه بیت آخر داستان های مادر بزرگ ها "هرگز به خونه اش نمی رسید" نقش اصلی این نمایش را برعهده دارد.
کلاغ نمایش "اوسنه گمشده" این بار برخلاف همیشه قصد دارد و تلاش می کند به خانه اش برسد اما برای رسیدن به خانه باید به پسر پادشاه مشرق و مغرب کمک کند تا آخرین دختر شاه پریان که گرفتار آخرین غول جهان است را نجات دهد.
معینی در این اثر با استفاده از سبک نمایش عروسکی ژاپنی موسوم به "بونراکو" برخلاف دو کار قبلی خود که ویژه بزرگسال بود، مخاطب عام(نوجوان با بالا) را هدف قرار داده است.
اما به رغم تلاش کلاغ نمایش "اوسنه گمشده" که سعی می کند به خانه خود برسد، به نظر می رسد مشکلات تئاتر عروسکی قرار نیست به منزل مقصود راه یابد.
معینی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، بزرگترین مشکلات هنرمندان نمایش های عروسکی را بی توجهی به خواست آنان عنوان کرد و افزود: با توجه به تکرار چند باره مشکلات این گونه نمایشی، ظاهرا قرار نیست کسی به آنها توجهی کند.
وی افزود: هنرمندانی که علاقه مند به اجرای نمایش های عروسکی هستند افزون بر مشکلات موجود در تئاتر باید مشکلات مضاعف و کمبود امکانات این گونه نمایشی را نیز تحمل کنند.
وی با اشاره به شرایط سخت تولید تئاتر عروسکی افزود: تنها عشق و علاقه به تئاتر بویژه تئاتر عروسکی است که سبب شده با تمام مشکلات و کمبودها به فعالیت خود ادامه دهیم.
کارگردان نمایش "اوسنه گمشده" یکی از مشکلات موجود در تئاتر عروسکی را تاخیر در اجراهای این گونه نمایشی برشمرد و گفت: به عنوان نمونه نمایش "اوسنه گمشده" از تولیدات سال 86 بوده است و قرار بود در همین سال اجرا شود اما با گذشت دو سال، امسال موفق به اجرای عمومی آن شدم.
وی با بیان اینکه طی سال های اخیر اتفاقات مثبتی در تئاتر عروسکی روی داده است، افزود: از سال 86 به همت کانون نمایشگران عروسکی که آقای پاکدست نیز جز هیات مدیره آن است، مقرر شده که نمایش های عروسکی تولیدات سالیانه داشته باشد.
معینی همچنین اختصاص بودجه ناکافی به تئاتر عروسکی را یکی دیگر از مشکلات این گونه نمایشی عنوان کرد.
وی افزود: تئاتر عروسکی با کمبود سالن نیز مواجه است اما اینگونه فکر نمی کنم که چون کار عروسکی انجام می دهیم باید صاحب یک سالن ویژه باشیم و این نکته نیز قابل قبول نیست که بگویند همه باید در یک سالن اجرا داشته باشند.
معینی افزود: شاید تئاتر عروسکی که من کار کرده ام اختصاص به سالن سایه داشته باشد و یک تئاتر عروسکی دیگر در کارگاه نمایش امکان اجرا داشته باشد، از این رو انتخاب سالن باید بر عهده خود کارگردان باید باشد.




نظرات کاربران