در حال بارگذاری ...
برای 47 سالگی تئاتر شهر؛

نماد دوست داشتنی پایتخت را بیشتر دوست داشته باشیم

محمد بهرامی روزنامه نگار پیشکسوت و مدیر اسبق روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر همزمان با ۴۷ سالگی تاسیس مجموعه تئاتر شهر یادداشتی را منتشر کرد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، محمد بهرامی روزنامه نگار پیشکسوت و مدیر اسبق روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر همزمان با چهل و هفتمین سالروز تاسیس مجموعه تئاتر شهر یادداشتی را منتشر کرد.

در یادداشت محمد بهرامی آمده است: « یک بنای مدور ، ۴۷ سال است که به یکی از نمادهای فرهنگی تهران تبدیل شده است ، تئاتر شهر.

در سال ۱۳۴۶ کلنگ ساخت سالن تئاتر در مکانی که به کافه شهرداری معروف بود به زمین زده شد . کافه شهرداری مکان تفریحی تهران بود که در آن سیرک برگزار می شد، خیمه شب بازی به اجرا در می آمد و در کافه آن چای ، قهوه ، آب میوه و بسته به فصل بستنی ، پالوده ، بخ در بهشت و یا لبو ، باقالی ، شلغم  به مردم عرضه می شد .

از کلنگ زنی تا بهره برداری ۵ سال ساخت این بنای مدور طول کشید . طراحی نمای تئاتر شهر تلفیقی از معماری ایرانی و معماری مدرن است . بتون آرمه سازه اصلی بنا است و در بخش هایی از تیرآهن هم استفاده شده است .

تئاتر شهر در سال ۱۳۵۱ یک سالن داشت که امروز با نام سالن اصلی می شناسیم. این تالار با نمایش «باغ آلبالو» در بهمن ۱۳۵۱ رسما گشایش یافت و تا امروز همچنان فعال و مهمترین مجموعه تئاتری ایران است . در ساخته شدن تئاتر شهر ، شهرداری تهران در سال ۱۳۴۶ کمک کرد اما گاه شهرداری به آن آسیب هم رسانده تا در آسیب دیدنش  نقش داشته است.در اواخر سال ۱۳۸۲ زمین پارکینگ تئاتر شهر تویط شهرداری وقت تصرف با گودبرداری غیراصولی به پی تئاتر شهر آسیب رسید .

تئاتر شهر پس از گشایش در اختیار دفتر جشن هنر شیراز قرار گرفت و بودجه آن را سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران پرداخت می کرد . به همین دلیل گهگاه برخی از برنامه های تلویزیون در آن ضبط و ساخته می شد . پس از انقلاب با رای شورای عالی انقلاب فرهنگی اداره این بنا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرده شد .

تا به حال پیش از دو هزار نمایش در مجموعه تئاتر شهر به روی صحنه  رفته است که بعضی از این نمایش ها از بهترین آثار تئاتر ایران به شمار می آیند .د ر حال حاضر با وحود ساخت سالن های متعدد تئاتر در گوشه و کنار تهران به وسیله شهرداری و بخش خصوصی ، اما هنرمندان تئاتر مشتاق به روی صحنه رفتن در تئاتر شهر هستند ، زیرا شناخته شده ترین و حرفه ای ترین مجموعه تئاتری ایران است که شهرتی جهانی دارد .

اگرچه مهندس امیرعلی سردار افخمی بنای زیبایی را برای تئاتر ایران ساخت ، اما سالن اصلی تئاتر شهر از آکوستیک مشکل داشت . دکتر علی رفیعی پس از آن که مدیریت تئاتر شهر را به عهده گرفت تلاش کرد این مشکل را برطرف کند. مکعب های کوچک که به دیوارهای داخلی تئاتر شهر نصب شده است ایده دکتر علی رفیعی بود که تا حد زیادی مشکل آکوستیک سالن اصلی را برطرف کند.

تئاتر شهر را مردم و هنرمندان دوست دارند و در نتیجه لازم است در نگهداری و حفظ این بنای زیبا با پرسنل آن همکاری داشته باشند . هرچند که بعضی از گروه های تئاتر خواسته یا ناخواسته آسیب هایی به بنا وارد کرده اند .

این اثر ملی که یکی از نمادهای دوست داشتنی ایران است  و باید به خوبی حفظ و نگهداری شود . پس خوب است به این وظیفه به درستی عمل کنیم . محمد بهرامی»




نظرات کاربران